Eigen Bierproeverij organiseren!

Eigen Bierproeverij organiseren!

Vrijwel iedereen houdt ervan, een drankje drinken op een terras met vrienden en vriendinnen. Nu is het in deze tijd niet mogelijk door Covid 19, alle restaurants zijn gesloten. In deze blog ga ik een paar thema’s behandelen over verschillende bierproeverijen die je kunt houden.

De Verschillende soorten bierstijlen 

Proef overdag/s ’avonds zoveel mogelijk biertjes. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk verschillende soorten speciaal biertjes koopt, ook bier die je normaal nooit zult aanschaffen. Misschien is een biertje wel erg lekker, terwijl je daar geen weet van had.

 De Blinde bierproeverij

Zorg dat iedereen die komt een aantal bierflesjes meeneemt, maar houd geheim welke bieren het zijn. Wikkel het, bijvoorbeeld in folie om te verhullen welk biertje het is. Iedere ronde pakt iemand zijn eigen biertjes en schenkt deze in glazen voor de rest. Daaruit moeten de andere raden wat voor bier ze nuttigen.

 Per Bierstijl

Ook kun je afspreken met vrienden, om allemaal biertjes te halen van dezelfde bierbrouwerij.  Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jullie van het bier merk IPA, alle soorten bieren kopen. Daaruit kan je dan uitvinden wat jou favoriete bier is.

Onbekende bieren

Bij de onbekende bieren ga je flesjes uitzoeken, welke je nog nooit hebt gedronken., Kijk goed rond in de supermarkt/ slijterij, en ontdek nieuwe soorten bier. Wie weet proeven je vrienden en jij een biertje, die jullie vaker gaan halen.

 

Bier combineren met eten

Bier drinken op een lege maag is vaak een erg slecht idee. Zoek daarom samen met je vrienden snacks uit die jullie willen eten tijdens de bierproeverij. Pas het bier aan op de snacks die je gaat halen. Denk goed na over het alcoholgehalte en de smaak van het bier (bijvoorbeeld een zacht biertje).

Bierverpakking personaliseren

Ook is het erg leuk om de bierverpakkingen, die om de biertjes heen zitten zelf te personaliseren. Verras je vrienden door de eigen ontworpen verpakkingen om de biertjes heen. Bij Packaging.nl is dit mogelijk, kun je vanaf 25 oplages al bestellen en binnen 5 werkdagen in huis, het is mogelijk om alle oplages uniek te bedrukken. Neem een kijkje op de pagina bierverpakking op Packaging.nl.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen