De verpakkingentool! Wat houdt het in?

De verpakkingentool! Wat houdt het in?

De verpakkingentool! Wat houdt het in?

Het vinden van de juiste verpakking is lang niet altijd even makkelijk. Bijvoorbeeld het vinden van de juiste prijs en/of oplages. Gelukkig hebben wij hier een prachtige oplossing voor, namelijk onze verpakkingentool (https://tool.packaging.nl/). In deze blog zullen we u zo goed mogelijk uitleggen wat onze tool zo handig maakt en hoe u uw zoektocht zo snel en efficiënt mogelijk kunt beëindigen.

Laten we beginnen met een algemene uitleg van de tool, want wat het houdt het nou precies in? Deze tool is gemaakt zodat u op een vlotte manier uw verpakkingen precies kan samenstellen zoals u dat zou willen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de afmetingen, het materiaal en overige toevoegingen aan de verpakking. Het samenstellen van deze verpakking gebeurd in verschillende stappen. Deze verschillende punten zullen hieronder uitgelegd worden.

Het proces begint op het moment dat u de tool opent. Hier kunt u selecteren naar welke soort verpakking binnen ons assortiment u zoekt. Doormiddel van de filter mogelijkheid kunt u in een mum van tijd de juiste pagina vinden. Nadat u dit heeft geselecteerd krijgt u de mogelijkheid om de naam van uw project in te vullen. Dit kan u links van de tool allemaal bekijken.

Vervolgens kunt u verder met het volgende onderdeel, namelijk het personaliseren van uw verpakking. Onder deze fase vallen een hele hoop verschillende mogelijkheden, maar ook deze kunnen verschillen per verpakking die u selecteert. 

Hieronder kunt u een opsomming en uitleg vinden welke mogelijkheden we voor u beschikbaar hebben, namelijk:

  • De bedrukking:

Dit houdt in dat u kan kiezen of u alleen de buitenkant van uw verpakking bedrukt wil hebben of ook de binnenkant. Houdt hierbij rekening ermee dat als u de binnenkant ook bedrukt wil hebben eetbare inhoud niet direct in contact staat met de bedrukte gedeeltes. 

  • Het kleurgebruik:

Hierbij kunt u denken “Fullcolor”, “Fullcolor + Goud/Zilver/Wit” of “Fullcolor + Goud en Zilver en/of Wit”. Het verschil hiertussen is dat de Fullcolor opgebouwd is uit 4 verschillende kleuren (CMYK). Wat de overige twee soorten betreft geeft de tweede keuze de mogelijkheid om ook nog een goude, zilvere of witte kleur eraan toe te voegen. In het geval van de laatste keuze is het mogelijk twee vaste kleuren toe te voegen. Ook hierbij kunt u uit goud, zilver of wit kiezen.

  • De papiersoort:

Hieronder vallen drie verschillende mogelijkheden, namelijk: het GC1 280 grams vouwkarton (deze is vooral geschikt voor kleine en middelgrote verpakkingen), het GC1 350 grams vouwkarton (deze is vooral goed voor bijvoorbeeld wijndozen) en het Ensocoat 250 grams vouwkarton (dit is aan twee zijdes gecoate karton van de hoogste kwaliteitscategorie).

  • De afwerking:

Ook hieronder vallen weer drie simpele mogelijkheden. U kunt hierbij namelijk kiezen tussen “Geen afwerking”, “Glans laminaat” of “Mat laminaat”. Het verschil tussen glans en mat laminaat is dat mat laminaat sjiekere uitstraling geeft en glans laminaat meer stevigheid aan de verpakking biedt.

  • Lijmgebruik:

En dan als laatste, de keuze met betrekking tot het lijmgebruik. Dit houdt in dat u kan kiezen op welke manier u het zou willen vouwen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lijmen (hierbij wordt het plat geleverd en kunt u het achteraf zelf vast lijmen), een plakstrip (dit wordt ook plat geleverd maar met een strip om hem makkelijk in elkaar te plakken) en zonder te lijmen (dit wordt gewoon zonder te lijmen plat geleverd). 

Om ervoor te zorgen dat u een nog beter beeld zal krijgen van deze tool komt er meerdere content online waarin we dit extra aankaarten. Waaronder een YouTube video op ons kanaal (www.youtube.com/channel/UC1AWRmWL1NymCY9A3_ux8Bw), waarin wij in detail uitleggen wat de tool inhoudt en wat u er allemaal mee kan doen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen