vouwdoos-met-autolock-bodem

Kubusdoosje

Bij Packaging.nl hebben we, zoals veelal eerder genoemd, tal van mogelijkheden om doosjes te maken naar de wens van jou als klant. Of het nou gaat om een vierkant doosje, een doosje met een niet alledaagse vorm of een kubusdoosje. We kunnen het allemaal.

Vraag offerte aan

Wat bieden wij?

Al onze verpakkingen bestaan voor 80% uit gerecycled karton. Bij Packaging.nl kunnen zo goed als alle doosjes worden gemaakt van drie verschillende soorten vouwkarton. GC1 280 grams vouwkarton, GC1 350 grams vouwkarton en 356 grams kraftpapier. Elke verpakking verdient en behoeft zijn eigen soort vouwkarton. Afhankelijk van het product wat in de verpakking wordt aangeboden of welke look & feel je wil afgeven met de verpakking, kies je uit één van deze drie mogelijkheden. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om een nog luxere uitstraling te geven aan je verpakking, door deze te lamineren. Hierdoor ontstaat er een lakfinish die glans of mat kan zijn. Ook hier geldt: wat wil je uitstralen met je product? Voor alle uitgebreide mogelijkheden vind je hieronder meer informatie. 

Wat is vouwkarton?

Vouwkarton is uitermate geschikt voor diverse soorten verpakkingen. Het biedt veelal gebruiksgemak voor de consument, maar biedt ook bescherming tijdens transport. Het kenmerkt zich door sterkte en stevigheid die ontstaat door de productopbouw van meerdere lagen. De bovenste laag is voorzien van een coating, waardoor het geschikt is voor diverse druktechnieken. Het vormgeven van vouwkarton kan op vele manieren, door persoonlijke bedrukkingen, unieke vormen en door het gebruik van stansen, plotten en verlijmen.

  • Database met meer dan 5000 ontwerpen
  • Altijd persoonlijk contact
  • Al in oplages vanaf 25 stuks
  • Bedruk elke verpakking uniek
  • Geen opstartkosten

Plano, plakstrip of geheel opgezet?

Over het algemeen worden onze producten veelal afgeleverd, plano met plakstrip of plano geplakt. Dit houdt in dat de verpakking plano wordt uitgeleverd waarbij de klant zelf nog de handeling moet verrichten om de verpakking (bijv. doosje of sleeve) dicht te plakken óf dat deze alleen nog hoeft te worden opgezet. Sommige verpakkingen behoeven helemaal geen plakstrip en kunnen zo in elkaar worden gevouwen dat ze in elkaar zitten zonder hulpmiddelen. Weer andere verpakkingen behoeven veel plak strips en handeling, waardoor de prijzen hier ook variëren.  

Materiaal

Al onze verpakkingen worden geprint op hoogwaardig vouwkarton (GC1 papier). Zo willen we ervoor zorgen dat jouw verpakkingen de best mogelijke uitstraling krijgen. Je hebt de keuze uit de volgende materialen: 


GC1 280 grams vouwkarton. 
Dit vouwkarton is de beste oplossing voor de meeste verpakkingen. Dit type vouwkarton is stevig genoeg voor de meeste verpakkingen die bij Packaging.nl worden afgenomen. Ook meteen de meest gebruikte soort voor verpakkingen die nog wat speling behoeven. Uiteraard ook met de daarbij behorende sluiting/bodem. Kleurafdrukken en teksten komen prima tot zijn recht op dit type vouwkarton. Dit verschilt ook niets met de hierna beschreven vouwkarton van 350 grams. Het vouwkarton heeft een ietwat gladde finish, waardoor het van zichzelf al van kwaliteit oogt. Wil je nou echt voor een speciale afwerking gaan? Dan is lamineren een goede optie!


GC1 350 grams vouwkarton.
Dit vouwkarton is steviger dan de 280 grams variant en daardoor perfect voor verpakkingen met zwaardere producten. 

Dit type vouwkarton is zeer stevig en wordt veelal gebruik voor verpakkingen waarin zwaardere producten worden verpakt. Uiteraard ook met de daarbij behorende sluiting/bodem. Ook wordt het gebruikt voor kaarten zoals bijvoorbeeld visitekaartjes. Het vouwkarton heeft een ietwat gladde finish, waardoor het van zichzelf al van kwaliteit oogt. Wil je nou echt voor een speciale afwerking gaan? Dan is lamineren een goede optie!


356 grams kraftpapier.
Dit is een stevige papiersoort geschikt voor biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingen. Met de bruine kleur van deze verpakking oogt dit ook erg milieuvriendelijk. 


Gerecycled papier (bijna karton) waarbij de oppervlakte niet homogeen is. Bij kraftpapier is het oppervlak redelijk glad, waardoor iets minder geschikt voor gekleurde print. Er kan in dit geval beter worden gekozen voor zwarte teksten en kleinere kleurafdrukken. Deze zijn prima leesbaar. Hierbij geldt wel dat de kwaliteit op de GC1 280 en 350 grams vouwkarton beter leesbaar/zichtbaar is. Dit materiaal lijkt veelal op karton. Kraftpapier kan in tegenstelling tot de andere hierboven genoemde soorten vouwkarton, niet worden gelamineerd. 


Lamineren

Wil je jouw verpakkingen een nog luxere uitstraling geven? Maak dan gebruik van de mogelijkheid deze te lamineren. Lamineren zorgt ervoor dat de verpakking nog steviger wordt. Je hebt de keuze uit een glanzende of matte afwerking om jouw verpakking net dat beetje extra te geven. * 


 * Optie niet mogelijk voor kraftpapier

Vraag vrijblijvend een offerte aan

[gravityform id="1" title="false" description="false"]